De Grafische Evolutie van Mobiele Apps

Het lijkt erop dat gamen langzamerhand de wereld aan het veroveren is. De spelindustrie maakt constant nieuwe ontwikkelingen door, zo is online gamen de afgelopen jaren erg gestegen in populariteit. Steeds meer mensen gaan het web op, op zoek naar nieuwe online avonturen. En sinds kort is er ook een ander platform waarop mensen vaker spelletjes spelen: namelijk mobiele apps. Met deze recente ontwikkelingen is de aard, waarneming en betekenis van gamen volledig verandert ten opzichte van de jaren tachtig en negentig toen de eerste spelconsoles op de markt werden uitgebracht.

Zoals destijds Nintendo de mogelijkheden doorzag van een draagbare spelcomputer (denk hierbij aan de ontwikkeling van de Game Boy) zagen spelontwikkelaars mobiele telefoons als een perfect apparaat voor gamers. Nokia had al vrij snel het populaire spel Snake op zijn telefoons geïnstalleerd en recentelijk is het beter ontwikkelde spel Fieldrunners populair voor de iPhone. Zelfs mobiele gebruikers die zichzelf misschien niet zo snel zouden omschrijven als een gamer spelen spelletjes op hun telefoons op weg naar het werk als ze wat tijd te doden hebben. Dat nu ook non-traditionele spelers steeds vaker spelletjes spelen, is te danken aan de toenemende toegankelijkheid van spelletjes en de toenemende gebruikersvriendelijkheid van smartphones en tablets.

Uiteraard is de grafische ontwikkeling van een simpel spel zoals Snake naar complexere spellen zoals Angry Birds niet zonder problemen gegaan. Een hoop apps hadden bijvoorbeeld in het begin voor problemen en tekortkomingen. Juist dankzij deze tekortkomingen is de industrie in staat geweest zich zo vlot te ontwikkelen. De problemen maar ook de moordende concurrentie gaven bedrijven de motivatie om hun spellen beter te ontwikkelen en om kwalitatief betere producten af te leveren. Een spel zoals als Infinity Blade is een perfect voorbeeld hoe een bedrijf en product zich kunnen ontwikkelen. Infinity Blade gaat eigenlijk verder waar een spel zoals Angry Birds is opgehouden in feite. Hoewel Angry Birds ook immens populair was, was het een vrij eenvoudig spel. Infinity Blade biedt wat dat betreft wat meer spanning en sensatie. Sinds het spel voor het eerst op de markt is gebracht, blijven de makers het spel verbeteren en vernieuwen. Het is avonturenspel met revolutionaire graphics en heeft een intuïtieve gebruikersinterface waardoor het spel snel op te pikken is.

Het zal interessant zijn om te zien hoe deze industrie zich verder zal ontwikkelen. Het hangt uiteraard ook af van de innovatie in smartphones en tablets. Als de afgelopen jaren een indicatie mochten zijn, zal het betekenen dat gamers nog leuke vooruitgangen kunnen verwachten.

Comments are closed.